Binnenkort wordt de Bijmengverplichting voor de gebouwde omgeving geïntroduceerd. Vanaf dat moment zal de gebouwde omgeving een toenemend aandeel groen gas geleverd krijgen. Deze verplichting komt te rusten op de energieleveranciers die daarmee een sleutelpositie bekleden. Maar er zijn ook andere manieren om groen gas beschikbaar te krijgen voor de gebouwde omgeving. Bijvoorbeeld via lokale projecten. Hoe kansrijk zijn die?

Meld je aan!
Woensdag 13 maart hebben we een aantal interessante sprekers bereid gevonden om met ons dieper in te gaan op deze Bijmengverplichting en verschillende manieren om het groene gas beschikbaar te maken voor de gebouwde omgeving. Ook zal besproken worden hoe lokale projecten hier een rol in kunnen spelen. Ook deze keer zullen we daarnaast stil staan bij enkele actuele ontwikkelingen in groen gas land zoals de meest recente stand van zaken met betrekking tot de Bijmengverplichting en de amfetaminezaak.

Ben je bezig met groen gas en geïnteresseerd in de toepassing ervan in de gebouwde omgeving dan kun je je via deze link aanmelden voor deze bijeenkomst. Het is een hybride bijeenkomst die je zowel fysiek als online kan bijwonen. Voor de mensen die de bijeenkomst fysiek willen bijwonen geldt wel vol=vol.

Programma
10.00 – 10.15: Opening en stand van zaken coalitie door Johan Russchen
10.15 – 11.05: Actualiteiten:

Update bijmengverplichting en amfetaminezaak – Ruud Paap (Platform Groen Gas)
Vragen en discussie

Marktperspectief op de bijmengverplichting – Martijn van Drunen (Vattenfall)
Vragen en discussie

Online Q&A met Frank Wilschut (Energie van Ons) door Gert-jan van ’t Land (Nieuwborgen)
Vragen en discussie

11.25 – 11.30: Pauze
11.30 – 11.50: Machiel Mulder (Hoogleraar RUG)
11.50 – 11.59: Vragen/discussie
11.59: Slotwoord

Locatie
Energy Academy Europe
Nijenborgh 6
9747 AG  Groningen

Graag tot ziens op 13 maart in Groningen of via Teams!