Ruim een week na het Commissiedebat Klimaat & Energie blikken LTO en het Platform Groen Gas hier op terug.

Demissionair minister Rob Jetten heeft het Planbureau voor de Leefomgeving gevraagd een nieuw SDE-advies uit te brengen voor monomestvergisters vanaf 2024. Ook heeft hij toegezegd met bestuurders uit oostelijk Nederland in overleg te gaan over hoe de uitrol het beste ondersteund kan worden. LTO en het Platform Groen Gas spreken de wens uit voor meerdere categorieën binnen de SDE. Bijvoorbeeld een categorie voor hubs en meerdere categorieën onder 450 KW opgesteld vermogen, met daarin toereikende correctiebedragen om business cases die nu geen doorgang vinden, toch te kunnen realiseren. Daarnaast is het spijtig te horen dat de rechtbank geen uitsluitsel kan geven over het terug draaien van de eerder gepresenteerde SDE++ bedragen voor 2023. Beide organisaties kijken uit naar alle oplossingen die geboden worden.